top of page

HIP,

REBELS

EN DUURZAAM

GREEN REBEL

Blue Rebel heeft ervoor gekozen stap voor stap schoner en transparanter te produceren. In de praktijk betekent dit dat alle Blue Rebel fabrieken waarmee we samenwerken minimaal een BSCI certificatie hebben. Deze certificatie geeft aan dat men aan minimale verifieerbare eisen t.a.v. arbeidsomstandigheden dient te voldoen. Controle daarvan vindt regelmatig plaats. Verder trachten we te werken met hergebruikte grondstoffen, biologische katoen en lopen er “less water usage ” programma’s. Ook is Blue Rebel gecertificeerd bij GOTS dat de best traceerbare biologische katoen levert.

GET REBEL

AND SAVE

THE PLANET!

logo-bsci.png
1200px-Global_Organic_Textile_Standard_l
reach-logo.jpg
Babyspullen.jpg

Voor Blue Rebel zijn het milieu (sustainability) en de arbeidsomstandigheden (compliance) belangrijke elementen bij de productie van onze kleding. Het geheel “groen” vervaardigen van met name jeans is een lastig traject. Voor de productie van jeans is veel water nodig en ook verfstoffen (indigo) zijn belangrijke ingrediënten van een jeans. Vandaar dat Blue Rebel samen met haar fabrikanten constant zoekt naar wassingen waarin waterverbruik beperkt kan worden en het gebruik van verfstoffen geminimaliseerd. Ook de toevoeging van metalen bij de knopen en rivets zijn aandachtspunten in het streven naar een zo min mogelijke impact op de natuur maar ook op de mens. Want niet alleen zijn metalen slecht zijn voor de natuur, ze kunnen in extreme omstandigheden, ook slecht zijn voor de mens. Vandaar dat alle gebruikte onderdelen voldoen aan REACH. Dit is een door de EU uitgevaardigde richtlijn op het gebruik van gevaarlijke stoffen.

Verder tracht Blue Rebel vaak te werken met biologische stoffen of gerecyclede grondstoffen. Ook is Blue Rebel GOTS gecertificeerd. Dat betekent dat gewerkt kan worden met biologische katoen die volledig traceerbaar is. Tenslotte is Blue Rebel druk bezig al haar accessoires zoals plastic zakken, karton en papier volledig natuurlijk afbreekbaar te maken. We hopen dit proces medio 2022/2023 afgerond te hebben.

 

Blue Rebel produceert haar producten in Europa en in Azië. Alle fabrieken waarmee Blue Rebel werkt zijn minimaal BSCI gecertificeerd. Dit is een certificatie die jaarlijks vernieuwd dient te worden zodat er periodiek bekeken moet worden of de fabrieken voldoen aan de normen voor loonbetaling, arbeidsduur, overuren etc etc. Naast de BSCI certificatie zijn enkele fabrieken van Blue Rebel ook SA8000 gecertificeerd. Dit is een ooit door de Verenigde Naties ontwikkelde strenge norm voor arbeidsomstandigheden. SA8000 kijkt breder dan BSCI ook naar zaken als discriminatie, vrijheid van vereniging en kent strenge normen op het gebied van veiligheid.

 

Natuurlijk heeft Blue Rebel wel eens een product wat niet 100% OK is en derhalve niet in de winkels of op websites terecht komt. In dat soort gevallen doneren we goederen aan de “Stichting Babyspullen” die jonge alleenstaande moeders met een bescheiden beurs bijstaat met een donatie van kleding en hulpmiddelen. Mooi werk dat Blue Rebel graag ondersteunt.

Denim  I  Maat 104-176  I  Kinderkleding

Blue Rebel 6.jpg
Blue Rebel 1.jpg
bottom of page