top of page

Acerca de

REBELS

FROM

AMSTERDAM

OUR STORY

Blue Rebel ontstond in de jaren 90 van de vorige eeuw toen een aantal denim experts vonden dat er te weinig spannende en creatieve denim merken voor Kids op de markt waren. De meeste jeans waren vooral “blauw” maar misten de details die een echte indigo stof tot jeans maakten. Na een beperkte aanwezigheid van enkele seizoenen pakten enthousiaste denim- en kids-specialisten uit Amsterdam het mooie merk in 2020 weer op en besloten het merk met nieuw blauw bloed te injecteren. Terug naar de roots: indigoblauw, goede pasvormen en een goed combineerbare collectie tegen scherpe prijzen!

5L6A9756 kopiëren.jpg
5L6A8371 kopiëren.jpg
5L6A8058 kopiëren.jpg
5L6A7922 kopiëren.jpg
Blue Rebel

OUR studio

Blue Rebel ontwerpt haar collecties met een team van ervaren kids- en denim-specialisten. Vakmensen met jarenlange ervaring. In het atelier wordt nagedacht over kleuren, modellen en pasvormen van de nieuwe seizoenen. Stoffen, knopen, rivets, labels, hangtag, alles komt voorbij en dat elk seizoen opnieuw. Ook vinden er gesprekken plaats met de retailers en webshops die Blue Rebel verkopen. Tenslotte wordt alles aangepast op de doelgroep en wordt er samen met hen bekeken of alles lekker zit en er cool uitziet.

Blue Rebel
Blue Rebel
Blue Rebel

always

the best qualIty in denim

In overleg met de fabrieken worden de eerste monsters gemaakt in nieuwe stoffen en wassingen. Pas als die goedgekeurd zijn komt er langzaam maar zeker een nieuwe collectie tot stand.

 

De denim stoffen komen van gerenommeerde weverijen die hun vak verstaan. Specialisten die de indigo kleurstoffen perfect aanerven en de stoffen weven. Dit proces is enorm belangrijk om de kwaliteit van jeans te garanderen. Pas nadat de jeans gestikt is wordt deze gewassen. Ook dit is een belangrijk proces dat de jeans haar uiteindelijke look geeft. Blue Rebel is daarbij altijd op zoek naar de ultieme look maar ook naar de minste milieu-belasting.

5L6A9878 kopiëren.jpg
5L6A9318 kopiëren.jpg
5L6A8838 kopiëren.jpg
5L6A9985 kopiëren.jpg
5L6A8139 kopiëren.jpg

stay

informed

BLUE REBEL NIEUWSBRIEF

bottom of page